juni 2008,

Lekker terug van vakantie en dan gezellig bijpraten met veel oude bekenden op het sfeervol aangeklede terrein rondom gebouw Emma in Ratum.
Dat allemaal onder het genot van een koel piepken bier, en hits uit de jaren Tachtig, waarop je lekker kunt swingen in de grote danstent, krijg je daarna een hongerig gevoel,dan wacht je iets lekkers bij de barbecue,verrast worden door een theateract terwijl je oogcontact hebt met een toekomstige ex kan ook zo maar gebeuren, of gewoon lurken aan een biertje en bij het kampvuurtje in de vlammen staren.

Het gebeurt allemaal tijdens het 17e BACK TO THE EIGHTIES Openlucht Festijn op zaterdag 23 augustus.

Evenals vorig jaar verzorgt muziekvereniging Crescendo uit Ratum weer het hele (pijpjes)bargebeuren ,Tsjoek Disco verzorgt behalve licht en geluid in de danstent ook de sfeerverlichting op het terrein,bestuur van verenigingsgebouw Emma verzorgt als vanouds het barbecuegebeuren. Volleyebalvereniging MEVO doet de entree en muntverkoop,dit jaar kunnen naast nieuwe breekmunten ook de oude omstreden blauwe consumptiemunten weer bij de drankbar gebruikt worden , Organisator Nijenhuis regelt de rest.
Hij wil het jaarlijkse thema er nog meer uit laten springen. Alles (muziekkeuze,decor,theateracts,verlichting) op Back to The Eighties 2008 staat dan ook zoveel mogelijk in het teken van thema KNOCK ON WOOD., maar de piepkes,barbecue en kampvuurtje worden zeker niet vergeten.

Een van de dingen waar hij op hoopt is dat veel bezoekers op klompen komen. Stel je voor ; honderd mensen op de houten dansvloer met klompen aan en dan een spontane klompendans. Dan krijg je echt Knock On Wood! Om te stimuleren dat bezoekers op klompen komen krijgen de eerste 200 bezoekers op klompen 5 euro korting op de entree.

Maar Knock On Wood is ook percussie, daar gaat ook iets mee gebeuren rond middernacht. Veel wil hij daar niet over zeggen,want dan is het verrassingseffect weg, wel mag vermeld worden dat we 4 acts hebben over de hele avond. Toneelvereniging Nieuw Leven verzorgt de welkomsact bij de entree.

Vorig jaar is de danstent iets vergroot (zie foto) zodat men ook bij slecht weer wat langer droog blijft en het ziet er ook beter uit.(zie foto) Het vinyl en de cds uit de 80s worden dit jaar weer betast door drie lokale dj-helden van weleer.

Kunstemaker Vic Hulshof heeft de nieuwe poster ontworpen. Hij is er heel aardig in geslaagd weer te geven wat Back To The Eighties nou eigenlijk is,er zijn na 16 jaar nog steeds winterswijkers die geen idee hebben van BTTE.
Met z'n allen maken ze er weer een sfeervol feest van en als de weergoden meefeesten een superfeest.
Aanvang 20.30 uur.