persbericht 18-08-2009,


persbericht 27-07-2009,

BACK TO THE EIGHTIES 2009.
Arriba !! .... Arriba ! .... Andele !! .... Andele ! .... piepte de kleine Speedy Gonzalez ooit vanonder zijn Sombrero, waarna hij er als een pijl uit de boog vandoor ging met de kaas. Het gerucht gaat dat hij even verschijnt op het 18e Back To The Eighties festijn in Ratum.
We zijn op15 augustus toe aan een mooi weer editie en mede daardoor is het thema in 2009 "SOMBRERO TIME" geworden. Bandera Latina is een uit Nijmegen afkomstige band en zij spelen een unieke mix van spaanse,mexicaanse en zuid-amerikaanse muziek op het nieuwe Wild Romance podium, en daarmee heeft het "Back To The Eighties Festijn" voor het eerst een echte liveband naast 80's Djs en straattheater.
Op de website www.backtotheeigties.nl hoort men een aantal fragmenten van deze band en staat de overige info.

Naast de Djs van Tsjoek staat er dit jaar weer een nieuw gezicht achter de knoppen op het podium. Het is dj St. paul die een muzikale bijdrage gaat leveren aan Back To the Eighties. Grappig is dat z'n "roots" (geboren als paul nederveen) ook in Winterswijk liggen.
Hij is zijn Dj-carriere ooit in 1993 begonnen bij de Swing in Nijmegen, draait al meer dan 10 jaar in Tivoli in Utrecht,heeft z'n eigen radioprogramma woensdagavonds op KX radio, het radiostation van Rob Stenders, heeft als dj van 1998 tot heden zijn muzikale bijdrage geleverd aan festivals als Pinkpop,Lowlands,Eurosonic en was support-act bij concerten van o.a. Anouk en James Brown.
Dit jaar was hij een week lang dj en presentator tijdens het Oerol Festival waar organisator Nijenhuis hem spotte. Hij komt naar winterswijk en ziet het als een uitdaging om 80s hits en alternative te mixen met het thema Sombrero Time.Spannend hoe dat gaat uitpakken?

Het zou ook mooi zijn als bezoekers i.p.v. met "het stalen Ros" in stijl deze keer te paard, met ezel of met rijtuig komen. Er is water en hooi aanwezig en " Zorro " himself zorgt ervoor dat paardedieven geen schijn van kans maken.
Haal die oude "eighties" laarzen weer van zolder,deuk die Sombrero uit, ervaar wat tequila , signoritas , gringos , castagnettes en sunshine music kunnen losmaken.
Tot SOMBRERO TIME in Ratum ,
Once upon a time in the East. .....Caramba!!!

persbericht 07-07-2009,


Live-Band op Back To The Eighties Festijn.
de achtiende editie van het openlucht-festijn Back To The Eighties vindt dit jaar op zaterdag 15 augustus plaats. Tijdens de afgelopen lange,sombere,natte en koude winter ontstond het verlangen naar een sunshine editie van BTTE 2009.
Op zoek naar een spaans/mexicaans sfeertje is het thema "SOMBRERO TIME" Ontstaan. Aan het openlucht festijn waar 80s djs,straattheater,barbecue en bier uit ''Piepkes" de vaste ingredienten vormen is nu een Gypsy Kings-achtige Live-band toegevoegd.
BTTE werkt dit jaar samen met de nieuwe winterswijkse stichting "ONWIES" die de band La Bandera Latina heeft geprogrameerd op het nieuwe "Wild Romance podium" aan de voorzijde van gebouw Emma. Omdat verenigingsgebouw dan midden tussen danstent en live-podium staat fungeert dat hopenlijk als geluidsisolator en kan men kiezen uit versterkt acoustisch live op het podium,dansbeats in de danstent, theater by surprise of gewoon "bijproaten met een piepke" onder de dikke bomen of smullen van de barbecue, kortom voor elk wat wils.
De wereldmuziekgroep rondom gitarist en zanger Salvatore Guiseppe Sichi uit Nijmegen brengt met hun unieke mix van spaanse,italiaanse en zuid-amerikaanse muziek al bijna tien jaar wereldmuziek van topniveau.Of het nu gaat om covers van the Gipsy Kings,Los Reyes,The Buena Vista Social Club, traditionele muziek, of lekkere dansnummers;de vijf muzikanten van Bandera Latina streven altijd naar een originele invulling zonder de authenticiteit aan te tasten.Centraal in de muziek staat het gitaarspel van Salvatore,met zijn werkelijk unieke mix van Flamenco, Jazz,Pop en diverse Zuid-amerikaanse stijlen vormt hij het speerpunt van de "Bandera Latina sound" en dat past waarschijnlijk heel goed bij de "Sombrero Time Sfeer" tijdens BTTE 2009.
Zij spelen tussen 21.00 en 23.30uur.
Op de site van www.backtotheeighties.nl hoort men op de achtergrond een vijftal fragmenten van deze band.
Tevens kan men daar fotos van voorgaande edities en verdere info van Back To The Eighties bekijken.