Persbericht 11-08-2011

Drukte verwacht met Back To The Eighties 2011.

De feestprofessor verwacht dat het druk gaat worden in Ratum. Al was het alleen maar door de verbeterde weersverwachting en de extra artiesten.
La Bandera Latina, Grooveadelic, Sugartoosh en Slagmoals zijn toegevoegd aan het 20e Back To The Eighties Openlucht Festijn Festijn.
Dit openlucht evenement met Djs, Live-music, straattheater,Bier en Barbecue vindt plaats op zaterdagavond 13 augustus rondom verenigingsgebouw Emma in Winterswijk-Ratum. Thema dit jaar is "Reflections" waar nog steeds niet te veel over gezegd kan worden omdat de verrassing er anders af is.
Waar wel wat over gezegd kan worden is La Bandera Latina die ook al op BTTE 2009 speelden: De wereldmuziekgroep rondom gitarist en zanger Salvatore Guiseppe Sichi uit Arnhem brengen met hun unieke mix van spaanse, italiaanse en zuid-amerikaanse wereldmuziek al bijna tien jaar muziek van topniveau. Of het nu gaat om covers van the Gipsy Kings,The Buena Vista Social Club,traditionele muziek of lekkere dansnummers; de vijf muzikanten van Bandera Latina streven altijd naar een originele invulling zonder de authenticiteit aan te tasten. Centraal in de muziek staat het gitaarspel van Salvatore. Met zijn unieke mix van flamenco, jazz, pop en diverse zuid-amerikaanse stijlen vormt hij het speerpunt van de Bandera Latina sound.
De feestprofessor fantaseert de cocosnuts erbij en dan heb je iets wat precies past bij het 20-jarig jubileum van Back To The Eighties. Bandera Latina gaat spelen vanaf 22.00 uur op het "Wild Romance podium" aan de voorzijde van "Het gebouw" Meer info over Bandera Latina vind je op www.banderalatina.nl

Verder heeft Friso Trip van Radio Slingeland z'n medewerking aan Back to The Eighties toegezegd evenals de Dj Jim cool van TSJOEK en naaldenkraker Chicken George. DiscoboyRamon schittert in de danstent.
Raaftheater doet mischien iets met Reflections op stelten en slagwerktheater Slagmoals fantaseert nu nog over echos..?
Het Grooveadelic VJ -team uit Hengelo gaat iets doen met het thema reflections in de tent.
En dan ook nog de band Sugartoosh ? In juni stonden ze nog in schouwburg De Storm en wonnen de orkaan van het Oosten Award. Gooi Claw Boys Claw, Foo Fighters en Queens of the Stone Age, wat instrumenten en een dikke eetlepel blues en garage bij mekaar, schud de boel wat door elkaar en zie Sugartoosh! Rauwe en gruizige rock met de B van Blues en de S van Stoner.Deze band uit Arnhem met wortels in de achterhoek weet hoe rock moet klinken, puur,ruig en zonder fratsen vlgs recensie van Pocketpop. Meer info op www.sugartoosh.nl. Sugartoosh speelt van 21.15 to 22.15 uur op het Wild Romance podium aan de voorzijde van het gebouw.

Het slechte niews is dat Spawn de ska-band (die al in okt. 2010 vastgelegd) was door persoonlijke omstandigheden van de saxofonist heeft afgezegd. Erg jammer, maar met het aangepaste progamma hierboven zal dat de pret niet drukken en wordt het vanaf 20.30 uur weer "Alderdebastend mooi in Ratum"!!!

Persbericht 07-08-2011


La Bandera Latina en Grooveadelic op 20e Back To The Eighties Festijn. Dit openlucht evenement met Djs, Live-band, straattheater,Bier en Barbecue vindt plaats op zaterdagavond 13 augustus rondom verenigingsgebouw Emma in Winterswijk-Ratum.
Thema dit jaar is "Reflections" waar nog steeds niet te veel over gezegd kan worden omdat de verrassing er anders af is.
Waar wel wat over gezegd kan worden is La Bandera Latina die ook al op BTTE 2009 speelden: De wereldmuziekgroep rondom gitarist en zanger Salvatore Guiseppe Sichi uit Nijmegen brengen met hun unieke mix van spaanse, italiaanse en zuid-amerikaanse wereldmuziek al bijna tien jaar muziek van topniveau.
Of het nu gaat om covers van the Gipsy Kings,The Buena Vista Social Club,traditionele muziek of lekkere dansnummers; de vijf muzikanten van Bandera Latina streven altijd naar een originele invulling zonder de authenticiteit aan te tasten. Centraal in de muziek staat het gitaarspel van Salvatore.
Met zijn unieke mix van flamenco, jazz, pop en diverse zuid-amerikaanse stijlen vormt hij het speerpunt van de Bandera Latina sound.
De feestprofessor fantaseert de cocosnuts erbij en dan heh je iets wat precies past bij het 20-jarig jubileum van Back To The Eighties. Bandera Latina gaat spelen vanaf 21.00 uur op het "Wild Romance podium" aan de voorzijde van "Het gebouw" Meer info over Bandera Latina vind je op www.banderalatina.nl

Verder heeft Friso Trip van Radio Slingeland z'n medewerking aan Back to The Eighties toegezegd evenals de Dj Jim cool van TSJOEK en naaldenkraker Chicken George. Ook Raaftheater laat weten iets met Reflections te gaan doen.
Het Grooveadelic VJ -team uit Hengelo gaat iets doen met het thema reflections in de danstent.
Discoboy Ramon uit Aalten verzorgt dampend en stampend een speciale lasershow. Hij had daar veel succes mee tijdens Bredevoort Schittert in 2010.
En er komen mischien nog een paar surprise-cts om BTTE 2011 helemaal af te maken. Het lijkt er zelfs op dat de weergoden deze week ook een beetje meewerken, dus het zou vanaf 20.30 uur wel weer eens "Alderdebastend mooi in Ratum"!!! kunnen worden,
Het toeval wil ook nog eens dat het 13 augustus volle maan is...., en we weten allemaal wat er om middernacht kan gebeuren in een sprookje uit de Eighties...?........

Wordt Vervolgd.
PERSBERICHT 25-07-11

Ska in Ratum...?, Ja, de Nederlandse ska-band Spawn wordt een van de hoofdacts op het 20e Back To The Eighties Festijn.
Dit openlucht evenement met Djs, Live-band, straattheater,Bier en Barbecue vindt plaats op zaterdagavond 13 augustus rondom verenigingsgebouw Emma in Winterswijk-Ratum.
Thema dit jaar is "Reflections" waar niet te veel over gezegd kan worden omdat de verrassing er anders af is. Waar wel wat over gezegd kan worden is de hoofdact van BTTE 2011: Spawn uit Aalten(achterhoek) is een energieke ska-rock-reggae band die al van menig feest een kompleet gekkenhuis heeft gemaakt en dat nou vond de feestprofessor precies passen bij het 20-jarig jubileum van Back To The Eighties.
Spawn gaat spelen vanaf 21.30 uur op het "Wild Romance podium" aan de voorzijde van "Het gebouw" Meer info over spawn vind je op www.spawnband.com
Verder heeft Friso Trip van Radio Slingeland z'n medewerking aan Back to The Eighties toegezegd evenals de Dj Jim cool van TSJOEK en naaldenkraker Chicken George.
Ook Raaftheater laat weten iets met Reflections te gaan doen. En er komen nog een paar surprise-cts.

Back To The Eighties wordt i.v.m. aansprakelijkheid vanaf dit jaar georganiseerd door de stichting PyramidePop. Niet het grootste feest, maar het mooiste festival van de hele wereld organiseren was ooit de ambitie van de stichting Pyramide Pop bij zijn oprichting in de eighties. Die insteek is er ook altijd geweest bij de organisatie van Back To The Eighties. Niet zo wonderlijk, het zijn dezelfde mensen.
Huidig bestuur bestaat nu uit voorzitter Gerard Rotering (tevens dj-tsjoek), Secretaris/ penningmeester Willy Nijenhuis en bestuurslid Hugo Elsinghorst. Tijdens Back To the eighties 2011 worden op een groot scherm opnames vertoond van het PyramidePop festival uit 1986-1989. Grappig zijn de beelden van o.a. De Dijk die in 1986 hoofdact was op Pyramidepop.
Er is even gespeeld met het idee om na 25 jaar De Dijk of Go Back To The Zoo op zondag 14 aug. naar Ratum te halen, maar toen bleek dat de gratis Achterhoek Spektakel Toer op de zelfde dag naar Winterswijk kwam hebben we dat dure idee voorlopig maar weer in de ijskast gezet.

Alle aandacht kan nu dus weer op zaterdag 13 augustus gericht worden, hopenlijk wordt het vanaf 20.30 uur weer "Alderdebastend mooi in Ratum"!!!


PERSBERICHT 01-01-2011.

Tijdens het opruimen van zijn laboratorium vond de feestprofessor in de chemicalienkast waar hij ook de sterke drank bewaard een oud cassette-bandje met muziekfragmenten van een "bandje" waar je nu naar luistert. De tekst op het doosje is onleesbaar maar via deze weg (gastenboek) wil hij te weten komen "wie" dit zijn?
En zou het wat zijn om dit "bandje" dan te boeken voor BTTE 2011? En zoals het een "echte" professor betaamt moet er ook wat onderzocht worden.
Daarom wil hij graag jullie mening (in het gastenboek) over idee om BTTE met extra live-bandjes-festival-dag aan te vullen op zondag 14 augustus? Het zou zelfs weer "Pyramide Pop" kunnen worden"?

Dat zou "alderdebastend mooi" kunnen worden in deze jubileumeditie van 20-jaar Back to the Eighties in Ratum.
De feestprofessor wil nu dan ook iedereen alvast een "Alderdebastend Mooi 2011" toewensen.!!!!!.