Back to the Eighties, het muziekevenement op 11 augustusbij gebouw Emma in Ratum, heeft nog een prima muzikant toegevoegd aan de line-up.
Clemens van de Ven speelt van 22.00 uur tot 22.45 uur op het live-podium. Hij is de centrale figuur in de Van De Ven Band, maar speelt solo in Ratum. De muziek van Clemens is gebaseerd op rhythm 'n blues uit New Orleans, van artiesten als Dr John, Fats Domino en The Meters, maar met een geheel eigen stijl en interpretatie.

Van 22.45 uur tot 23.45 speelt Toe Maar, de nieuwe formatie rond een paar 'oude' bekenden: Wilco Hijink en Raymond Ubbink. Het is een tributeband die nummer speelt van Doe Maar.

Van 20.30 tot 22.30 uur draait DJ Jimmy van Tsjoek. Dan volgt een kleine verrassing waarna 'top of the bil'-DJ St Paul de temperatuur in de danstent gaat opstoken met zijn muziek, dit alles rond het thema 'Fatal Flowers'

De aanvang van de avond is 20.30 uur. Minimumleeftijd is 21 jaar en de entree is 13 Euro.
winkelposterA3 2012
stoepbordfestivalposter 2012





persbericht 15-07-2012


Back To 80's & 90's.

"Doe Maar" in Ratum...?,
Ja, je zou het bijna gaan denken als je je ogen even sluit tijdens een optreden van "Toe Maar;" de nieuwste formatie rondom Wilco Hijnk uit Winterswijk, klinkt weergaloos en is een van de top-acts op het 21e Back To The Eighties Festijn.
Dit openlucht evenement met Djs, Live-band, straattheater,Bier en Barbecue vindt plaats op zaterdagavond 11augustus rondom verenigingsgebouw Emma in Winterswijk-Ratum. Thema dit jaar is "Fatal Flowers" waar niet te veel over gezegd kan worden omdat de verrassing er anders af is maar het heeft iets te maken met de Maya-calender die het einde der tijden heeft voorspeld?.
Waar wel wat over gezegd kan worden is die andere hoofdact; Dj St. Paul. , door iemand van de Volkskrant onlangs nog uitgeroepen tot beste festival-dj van nederland, Paul komt weer naar Winterswijk, hij (van geboorte winterswijker) was ook in 2009 al te gast in Ratum en gaat naast 80's nu ook 90's muziek draaien. Hij is geen dance of house dj, maar zoekt mooie muziekjes uit met een kop en een staart en maakt daar z'n eigen geheel van, die volgens "de feestprofessor" nooit vervelen. En daarmee is de vernieuwing van BTTE tot "Back to 80's & 90's een feit.

"Toe Maar"gaat spelen vanaf 21.30 uur op het "Wild Romance podium" aan de voorzijde van "Het gebouw" Verder heeft het Grooveadelic Visuals Vj-team weer z'n medewerking aan Back to The Eighties toegezegd evenals de Dj Jim cool van TSJOEK en naaldenkraker Chicken George staat ook al te popelen om de 90's classics te laten rocken.
Ook Raaftheater gaat mischien iets doen met het thema Fatal Flowers. En er komen nog een paar surprise-acts.
Niet het grootste feest, maar het mooiste festijn van de hele wereld organiseren is nog steeds de ambitie van de organiserende stichting Pyramide Pop. Volgens de eeuwenoude Maya- kalender wordt het op 11 augustus vanaf 20.30 uur weer "Alderdebastend mooi in Ratum"!!!
persfoto Dj. St. Paul.

 

..:::Biografie Toe Maar:::..
Het wordt je lichtgroen en roze voor je ogen, gillende meisjes, de geur van Nederwiet en je voelt je plotseling ruim dertig jaar jonger. Een vette Reggaebas dringt je gehoor en je gemoedstoestand binnen. Je herkent de loopjes. Nee hoor, je bent echt niet op Jamaica. Dit is namelijk de onvervalste Reggae en Ska van eigen bodem. Het is Neerlands bekendste band ooit: DOE MAAR.

Anno nu is de muziek van Ernst, Henny en de twee Jannen nog altijd immens populair. Wie kent ze niet de klassiekers, zoals: Sinds 1 dag of 2; Pa; Eén Nacht Alleen; Doe Maar Net Alsof; Liever Dan Lief; Nachtzuster, enzovoorts.

Natuurlijk zijn er de LP's, CD's en DVD's, maar deze muziek mag ook LIVE nooit verloren gaan. Daarom hebben vijf wijzen uit het Oosten besloten de tributeband 'Toe Maar' op te richten. Vijf mannen, die kunnen teren op jarenlange muziekervaring, hebben hun krachten gebundeld. Ze hebben zich letterlijk gestort op deze muzikale uitdaging: "Toen we de muziek voorbereidden werd de bewondering voor de liedjes per repetitie meer en meer. Het zit muzikaal echt fenomenaal in elkaar en dat betekent dus erg hard werken voor ons", aldus de bandleden. Met een zanger, wiens stem nog meer op die van Henny Vrienten lijkt, dan Henny zelf. Een onomstootbare drum&bas- ritmesectie en puzzelen met synthesizergeluiden en zwoegen op de zo herkenbare licks. Het resultaat is dat de liedjes en de sound met respect in ere blijven.
Laat je meeslepen en overtuig je van het feit dat echt alle nummers klassiekers zijn en dat je nog meer meezingt dan dat je zelf verwacht: Toe maar - Je Kunt Het!!!

Toe maar is:
Wilco Hijink
Zang & Melodica
Roy Klein Entink
Bas
Michael Albin
Toetsen
Jan Willem Renskers
Gitaar & Zang
Raymond Ubbink
Drums & Zang
Voor een interview, meer info e/o boekingen bel of mail je met Wilco Hijink:
06 - 18650581 / nieuwegrond@hotmail.com