Promofilm

Filmverslag

 



Gelderlander 15-08-2013

De Achterhoekse Band Waltzen Raven heeft speciaal voor Raotum een eigen Achterhoekse versie gemaakt van "Op Fietse". De feestprofessor was er in de oefenruimte bij met z'n grundig stereo cassettedeck terwijl de band in de vernieuwde bezetting repeteert . Het resultaat hoor je nu op deze website.

Persbericht: 23-07-2013

BACK TO THE 80's & 90's.

Op zaterdag 17 augustus fietsen naar verwachting zo'n 1000 bezoekers weer met veel plezier naar de 22e editie van het openlucht festijn Back To The 80's & 90's in Winterswijk-Ratum. Het liedje "Op Fietse" van de band Skik is daarom dit jaar titelsong en thema geworden van dit populaire evenement met danstent djs, livemuziek,straattheater,kampvuur, piepkesbier en barbecue. Omdat Daniel Lohues dit liedje in streektaal vertolkt willen we verder ook het "echte achterhoekse dialect" deze avond weer eens lekker in de spotlight zetten. En wie kunnen dat beter dan de uitvinders, de pioniers van de achterhoekse dialectrock,het zijn toch de oer-muzikanten van Normaal; Brekken Jan Manshot, Frederik Puntdroad, Wimken van Diene aangevuld met voormalig "Toontje Lager" gitarist Gerard de Braconnier. Deze vier mannen hebben zich verenigd in de band "Old Ni-js" en spelen naast oude nummers van Normaal, Boh Foi Toch en Waanzin ook nieuwer eigen werk van de laatste drie jaar. Dat Ferdi Joly en Gerard de Braconnier al jarenlang samenspelen zie je op een persfoto van de band Waanzin uit 1984. De feestprofessor hoopt stilletjes dat een van z'n favoriete Waanzin nummers "Hemelpret in een Opel Kadett" ook live wordt gespeeld op het ratumse buitenpodium.Veel meer info over Old Ni-js en andere fotos zijn te vinden op www.oldni-js.com .

De poort van het sfeervol verlichte terrein gaat om 20.30 uur open". De entree bedraagt 13 euro, Er is geen voorverkoop. De eerste act "Circustheater Weg"' moet bij daglicht gespeeld worden en begint daarom al bij zonsondergang om 21.00 uur. In de 20 minuten durende voorstelling "Weg" wordt zonder woorden,dmv.mime,muziek,zang,dans,jongleren en acrobatiek het verhaal verteld van een stel dat opgesloten zit in een vastgeroeste relatie. "Weg" houdt het midden tussen een huiskamerdrama en een hedendaagse circusvoorstelling. De feestprofessor heeft de voorstelling intussen 3x gezien en was elke keer diep onder de indruk en raad iedereen aan op tijd te komen zodat je dit niet mist. De organisatie (st.Pyramidepop) is verder nog op zoek naar mooie "achterhoekse spreuken" en one-liners, ideeen daarvoor zijn welkom en kan men plaatsen in het gastenboek op deze site. Het complete progamma van de avond met o.a de djs wordt een week van te voren bekendgemaakt.

.

Persbericht: 9-7-2013.

BACK TO THE 80's & 90's.

Op zaterdag 17 augustus fietsen naar verwachting zo'n 1000 bezoekers weer met veel plezier naar de 22e editie van het openlucht festijn Back To The 80's & 90's in Winterswijk-Ratum.Het liedje "Op Fietse" van de band Skik is daarom dit jaar titelsong en thema geworden van dit populaire evenement met danstent djs, livemuziek, straattheater, kampvuur, piepkesbier en barbecue. "Kunstwarker Vic Hulshof" kreeg de opdracht " Op Fietse 2013" in een poster samen te vatten hetgeen vlgs de feestprofessor heel aardig is gelukt. Omdat Daniel Lohues dit liedje in streektaal vertolkt willen we verder ook het "echte achterhoekse dialect" deze avond weer eens lekker in de spotlight zetten. `De organisatie (st.Pyramidepop) is daarvoor nog op zoek naar mooie achterhoekse spreuken en one-liners. Ideeen daarvoor zijn welkom en kan men plaatsen in het gastenboek op www.backtotheeighties.nl De poort van het sfeervol verlichte terrein gaat om 20.30 uur open". De entree bedraagt 13 euro, Er is geen voorverkoop. De eerste act "Circustheater Weg"' moet bij daglicht gespeeld worden en begint daarom al om 21.00 uur. De rest van het programma volgt nog.

Mooi man of neet dan, zonne "Op Fietse" parkearweide bi-j de Zwarte Cross 2013. Ne besten bunder allerdebarstensvol met olde discofietsen!.